Tiina Kylliäinen

Taiteilija

Muotoilija, kuvataiteilija, valokuvataiteilija, puutarhanhoitaja ja näyttelyrakentaja, siinä toimialani. Välillä nousee joku kiinnostavammaksi alueeksi, välillä intoilen jostakin vähemmin. Vuodenkierto rytmittää tekemistäni puutarhanhoitajana.

Työskentelen osa-aikaisena Jalkaväkimuseolla, missä suunnittelen ja rakennan näyttelyitä, ideoin tapahtumia ja teen siinä sivussa muutakin museotyötä.

Aikaa jää siis myös omalle taiteelliselle työlle. Muotoilijana työskentelen käytetyn lasin parissa. Olen valmistanut pian lähes jo 18 vuoden ajan reuse lasitaide-esineitä poisheitetyistä opaalilampunkuvuista ja muustakin löytämästäni lasista. Viimeisin materiaalilöytöni on käytetyt lasitölkit, joista hiekkapuhalluskuvioinnilla valmistan Every Vuosinen – maljakoita.

Kausittain maalaaminen vetää vastustamattomasti puolensa, mutta eniten panostan nykyään valokuvaamiseen. Olen keskittynyt kuvaamaan 960 neliön puutarhaani ja siellä kukkapenkkien salaista elämää. Pääosissa ovat kukat muotoilijan silmin nähtynä. Myös Maataide/Earthworks kiinnostaa minua kovin.

Puutarhanhoitajana työskentelen omassa puutarhassani. Olen vuodesta 2013 järjestänyt Pala maata ja taivasta – kukkia & taidetta – avoimet puutarhat tapahtumia.

Tapahtumien lisäksi puutarhassani on kesäisin avoinna HAAVE – pieni taidehuone kotigalleria.

0400 419 566

tiinak.fi@gmail.com

http://www.finnishdesigners.fi ,https://www.facebook.com/taiteilijatiinakylliainen/, https://www.facebook.com/search/top/?q=pala%20maata%20ja%20taivasta%20-%20kukkia%20%26%20taidetta%20-%20avoimet, https://www.facebook.com/Jalkav%C3%A4kimuseo-364675048934/notifications/

Mikkeli